2011. január 24., hétfő

Batyukötés



A batyukötés ellen a leggyakoribb két kifogás az szokott lenni, hogy a gyermek növekvő súlyával kényelmetlenné válik, valamint, hogy nagyon könnyű "kiugrálni", azaz az izgő-mozgó csemete popsija alól kipöndörödik az anyag és felcsúszik a hátán. Ezért az ilyen gyermekek hordozóinak azt aánlják, hogy kössenek többrétegű, megerősített kötéseket.
A különféle kötésfajták valóban különbözőképpen oszlatják el a hordozott baba súlyát, máshová terhelnek, így ha a jól (!) megkötött batyu mégis kényelmetlenné válna, akkor érdemes valóban más kötésformákat  is kipróbálni.
Az izgő-mozgó gyermek azonban egyáltalán nem indok a batyukötés kerülésére. Sőt! Miért gondoljuk, hogy egy sajtkukacot könnyebb lesz majd többrétegű kötésbe jól megkötni (hosszabb ideig tart, több a hibalehetőség benne, stb.)?
Ajánlásunk szerint ekkor is tökéletesen megfelelő a jól megkötött batyu. Íme egy videó, ami megmutatja, hogy a titok nem a több rétegben rejlik, hanem a fentebb már leírt és bemutatott batyukötési technikán ;) (igaz, nem batyukötés, hanem egyszerű rebozó, de az alap ugyanaz, a gyermek pedig kellőképpen izgő-mozgó, a kendő mégsem csúszik sehova).  














2 megjegyzés:

  1. Szuper video (a rebozo-s)! :)

    VálaszTörlés
  2. Bár mindenkit rá tudnék beszélni a kendőre... Sajna nem minden anyuka a gyereket teszi előtérbe hanem saját magát és nem is akarja jól megkötni a kendőt. Ha már megy a kötés haaatalmas segítség a házimunkába. Hátamon a hat hónapos gyermekem mosogatok, vasalok,stb,stb ééés közben elalszik, leteszem az ágyába, ő alszik én meg csinálom ami tetszik. No persze ezt azoknak az anyukáknak találták ám ki akik nem akarják az ágyban hagyva sírva elaludni a kis drágát. Aki "megtanítja" hogy egyedül aludjon el a lurkó az biztos nem akar hordozni mert annak nyűűűg,sajna.

    VálaszTörlés