2012. március 1., csütörtök

Kissúlyú babák hordozása - workshop

Egy újabb, fantasztikus kezdeményezésre szeretném felhívni a figyelmeteket!
Abban a szerencsében volt részem, hogy személyesen is részt vehettem a Manócsomag Alapítvány és a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület ötletének életrehívásában, így szerveződhetett egy workshop a koraszülött/kissúlyú babák hordozásáról, melyet 2012. február 26-án tartottunk Budapesten.
A workshop célja már végzett hordozási tanácsadók továbbképzése volt, akik immáron megfelelő szakmai kompetenciával rendelkeznek ahhoz, hogy koraszülött babás családokat megfelelő tanácsokkal és segítséggel lássanak el a hordozás terén.
A workshop során a résztvevők elméleti és gyakorlati ismereteket szereztek a koraszülött babák általános jellemzőiről, a koraszülés okairól, a kenguru-módszerről és eredményeiről, a koraszülött babák és ikerbabák hordozásának sajátosságairól valamint megismerték a koraszülöttek körében leggyakrabban előforduló speciál eseteket, helyzeteket, melyek a hordozás terén is különleges odafigyelést igényelnek. Pszichológus előadónk pedig felkészítette a csapatot a koraszülöttekkel és szüleikkel való közös munkára.
Elfogultság nélkül mondhatom, hogy sikerült olyan szakembereket képeznünk, akikhez bizalommal fordulhatnak a koraszülött babás családok, hisz mind emberileg mind szakmailag a legjobb kezekbe kerülnek általuk.

A Manócsomag Alapítvány vállalja, hogy ezeket a tanácsadókat összekapcsolja az érdeklődő családokkal és koraszülöttek hordozására alkalmas hordozó- és karikáskendőkkel látja el.

További részletekért kattints IDE!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése